Kahve Demlenir

Usla-kahve-demleme-metodlarıYemek yemek bir yana içmekten asla sıkılmayacağım tek şey kahve galiba. Cuma günü benim gibi düşünenlerle bol kahve kokulu bir workshopa katıldık. USLA(Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) -Kahve Demleme Metodları. Hani gün sonu ah bir yorgunluk kahvesi içeyim dersiniz ya işte biz kahvemizi henüz içmeden o kokuyu mekana girer girmez aldık. Tepkimiz tamamen şu ‘ooo mis gibi kahve kokuyor’. 🙂

Benim bu tutkuma karşın kahveyle buluşmamız bu hayatta biraz geç oldu. Ama geç tanışmasak birbirimize bu kadar tutkulu da olur muyduk bilmiyorum.  Her sabah içilen kahveler hele ki o bir türk kahvesi ise, kapıtılan fallar , yorumlar, meraklar….Hep söylerim kahvede benim için alkol misyonundadır. Sinirli asabi zamanlarda değil sade ve sadece keyifli zamanlarda tüketilir.

O gün ise; sadece bir çeşit kahve çekirdeğinden çok farklı tatlar tatttık. Şaşırdık, her farklı metodu tattığımızda hayret ettik ve bugüne kadar içtiklerimiz kahve ise bu nedir dedik. Meğer işin inceliği tamamen kahvenin kalitesi ve demleme metodlarıymış. ‘Syphon,V60,Cold Brew,Aeopress, Chemex‘. Hepsi ilginç ekipmanlara sahip ve demleme metodlarına sadık kalındığında içimi hoş, güçlü aromalı kahvelerdi.

usla-kahve-demleme

usla-metod-kahve

 

aeropress-usla-kahve-demleme

usla-sifon-kahve

usla-chemex

usla-coldbrew

Bizim en çok ilgimizi çeken, 13 ile 24 saat arasında buz ile demlenen alternatif olarak viski ile de demlenebilen Cold Brew oldu. Bu metotta ihtiyacımız olan tek şey havalı damıtma makinesinden ziyade sabır. 🙂 Yoğun kıvamı ve güçlü lezzetiyle biz Cold Brew’i çok sevdik.

Tüm metodlar için verilen en önemli sır ise, kahveye eklenen suyun 85 ile 87 derece arasında olup, 90 dereceyi geçmemesidir. ‘120 dereceye gelmiş suyu, döküyorlar kahvenin üzerine, tüm ekşiği ortaya çıkıyor’ diyorlar. Bu tabir bugüne kadar içtiğim bir çok kahveyi anımsattı bana.

Tüm bunların yanında evinde filtre kahve makinesi bulunan herkesin, rahatlıkla deneyebileceği minik bir kahve tarifi kaptık. Filtre kahve makinesinde demlenen kahveyi 20 dk dışarda soğumaya bıraktıktan sonra içine bir çubuk tarçın atarak ağzı kapalı vaziyette dolapta bir gün bekletiyoruz ve ertesi gün buz ile servis ediyoruz.

usla-kahve-çekirdegi-avusturalya

usla-kahve-çekirdek-yeşilKahvenin tarihi dedik, kavrulması dedik demlenmesi dedik, yetmedi türk kahvesi dedik.Yani kahvede kahve dedik. Çıkışta kendimi kokladım kahve kokuyordum. Damağımı yokladım yine kahve. Bir bakıma o gün #coffeeoftheday misyonunu hakkıyla tamamlamış oldu.

Onlarda bilgi ve sır bitmez. Gidin sizde bir kahve demleyin, muhabbet edin, keyifli mis kokulu bir 3 saat geçirin. Sizi temin ederim ki, tecrübeleri şapka çıkartılır, misafirperverlik, ilgi ve güleryüzlülükleri ise, alkışlanır nitelikte.

Sevgilerle.

Reklamlar

Kahve Demlenir” üzerine 3 düşünce

  1. Geri bildirim: Kahve Demlenir | havalaraucuyoruz | MachineLovers.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s